Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan KPSS 2020/7 Tercih Kılavuzu ile Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Memur Alımı yapacak. Alımlar lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Söz konusu tercih kılavuzu Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için 15-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında tercih yapamayan adaylar içindir. 

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM:

Lise Mezunu: 50 Teknisyen Alınacak.

Ön Lisans Mezunu: 150 kişilik kadro ile Ziraat Teknikeri, Orman Teknikeri, Arıcılık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknikeri kadrolarında alım yapılacak.

Lisans Mezunu: 2147 kişilik kadro için Veteriner Hekim ve Mühendis alanlarında alım yapılacak. Bu kapsamda Mühendis olarak ( Zootekni, Ziraat, Tarla Bitkileri, Su Ürünleri, Orman, Bahçe Bitkileri, Bilgisayar, Bitki Koruma, Endüstri, Gıda, İnşaat, Makina Mühendisi alanlarında alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı Memur Alımı için adaylardan öncelikle KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranır.

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1*,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki belirtilen şartları taşıyor olmak gereklidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabielcek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Ayrıca, Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmıyacağı 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’nin geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak; Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Sağlık bakımından Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri olarak çalışmasına engel hali bulunmamak. Ortaöğretim mezunları için, ilgili okulların bölümlerinden mezun olmak. Şartları aranacak.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2020/7 tercih kılavuzu için adaylar beliritlen tercih ücretini yatırmaları gereklidir. ÖSYM tercih ücreti olarak 20 TL olan ücreti yatırmaları gerekmektedir.

TERCİHLER BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2020/7 tercih kılavuzu için tercihler 21 Ocak 2021 tarihi ile başladı ve en geç 27 Ocak 2021 tarihine kadar tercih etmeleri gerekmektedir. Adaylar tercihlerini sadece Elektronik ortamda ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri şarttır.

TERCİH KILAVUZLARI:

Editör: TE Bilisim