Tarım ve Orman Bakanlığı uzunca sürelerdir memur alımı yapmıyor, adayların bekleyişi sürüyordu. Çok uzun bir zamandır yapılmayan bu memur alımlarıyla alakalı adayların taleplerini gündeme taşımaya çalışmış, seslerini duyurmak için çeşitli haberler yapmıştık. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın personel ihtiyacı olduğu, iki bakanlığın birleştiği ve dolayısıyla norm kadro çalışmaları tamamlanmadan bu personel alımlarının yapılamayacağına yer verilmişti. Bakan Pakdemirli açıklamalarında memur alımlarıyla alakalı olarak norm kadro çalışmalarının bir yıldan önce tamamlanamayacağına değinmişti. Bugün itibariyle Bakan Pakdemirli tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve memur alımlarına değinildi.

İLAN BEKLEYENLERE MÜJDELİ HABER

Bakan Bekir Pakdemirli memur alım müjdesini verdi. Yaptığı açıklamasında memur alımlarının müjdesini duyuran Pakdemirli, 5 bin memur alımı için ilana çıkılacağını aktardı. 5 bin memur alımlarında 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 tane düz memur, 300 şoför olmak üzere toplamda 5 bin kadro için ilana çıkılacağını aktardı. Ayrıca Bakan Pakdemirli bu alımların KPSS puanına göre yapılacağını da vurguladı.

TARIM BAKANLIĞI MEMUR ALIMINA BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Yayımlanan ilanla belli olacak başvuru şartları ancak daha önce yapılan memur alımlarından da yola çıkarak baraj puanının 60 veya 70 KPSS puanı olarak belirlenebileceğini söylemek mümkündür. 657 sayılı kanunda belirtilen şartları taşıyan adayların; kamu haklarından mahrum bırakılmamış, askerlik hizmetlerini tamamlamış ya da askerlikle ilişkisi olmayan kişilerin başvuruları kabul edilecektir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMALARI İNDİRİN

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim