Tarım ve Orman Bakanlığından ilan bekleniyor. Uzun zamandır bünyesine memur almı yapmayan Bakanlık en son memur alımlarını 2019 yılında gerçekleştirmişti. 2 Yıldır Memur alımı ilanına çıkmayan bakanlıktan Orman Muhafaza Memuru alımı ilanı beklenmektedir. İşin Olsa ekibi olarak adaylardan aldığımız geri dönüş sayesinde orman Muhafaza memuru alımı hakkında şartları ve detayları sizlerle paylaşacağız.

En Son Orman Muhafaza Memuru Alımı 2019 Yılında Yapılmıştı!

Tarım ve Orman Bakanlığı en son memur alımları 2019 yılında yapılmıştı. Alımlar farklı alanlarda sözleşmeli personel, Orman Mühendisi ve orman Muhafaza Memuru alımlarında yapılmıştı. En çok kontenjan Orman Muhafaza memuru alımı ilanına verilmişti. Bu kapsamda adaylar 2021 yılı için yeni ilan bekliyor. 2 yıldır ilan yayımlanması beklenen bakanlık 2021 yılında memur alımı yapacak mı?

Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapılacak Mı?

2021 yılı orman Muhafaza memuru alımları bekleniyor. Bu yönde tarım ve Orman Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı. Alım yapılacağı henüz tam bilinmiyor. Ancak Ülkemizde hala devam etmekte olan Pandemi sürecide bazı alımlar ertelendi. Orman Muhafaza Memuru alımlarıda yapılması bekleniyor.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

En Az 2500 Kadro Bekleniyor!

2019 yılında 2700 kişilik boş kadro ile Orman Muhafaza Memuru alımı yapılmıştı. 2020 yılında da ilan yayımlanmaması ile birlikte yeni alımların en az 2500 kişilik boş kadro ile Türkiye Geneli yapılması bekleniyor.

Orman Muhafaza Memuru Alımı Şartları Ne Olacak?

Orman Muhafaza Memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Yaş, KPSS, Eğitim, şartları aranacak. İşte madde madde başvuru şartları:

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,
  • 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP93) en az 60 puan almış olmak,
  • Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,
  • Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak, (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
  • 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
Editör: TE Bilisim