Geçen ay Mart ayı Devlet Personel Başkanlığı 125 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağını belirtmişti. Söz konusu duyuru ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesimdeki memur personel eksikliği için alı yapıyor. Başvuruların 06 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar haberimizin devamında detaylar doğrultusunda başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve taşra teşkilatındaki eksikliği için toplamda 125 kişilik kadro ile Sözleşmeli Arşiv Uzmanı alımı yapacağını belirtti. İlgili ilan Mart ayında duyurulmuştu ve başvuru işlemleri Nisan ayı içerisinde tamamlanacaktır. buna göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatları olan Türkiye genelinde farklı illere alım yapacaktır. Adaylar başvuru yapabilmeleri için mutlaka belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı Arşiv uzmanı adaylarından, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki  A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşımak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesnin hükümlerine uygun olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak nitelikleri aranmaktadır.

Ayrıca kadrosuna göre Arşiv Uzmanı adaylarından özel olarak, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı ilanı 30 Aralık 2018 tarihinde ilan edilmişti. Başvuruların 06 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Buna göre adaylar en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularını bitirmeleri gerekmektedir. Söz konusu olan ilana başvurular, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi internet sayfaından (www.tkgm.gov.tr) temin edilecek başvuru formunu doldurarak ve istenilen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapılacaktır. Bunun dışında posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim