Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 2021 yılı memur alımı yapılacak. Bu kapsamda geçtiğimiz gün yayımlanmış olan KPSS 2021/1 tercih kılavuzu ile alım yapılacak. Bu kapsamda tercihler hala devam etmekte olup Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı kadroları ve başvuru şartları haberimizde.

MEZUNİYETE GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Tapu ve Kadastro bünyesine Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu memur alımı yapacak olup Bu kapsamda kadro dağılımı şöyledir:

Ön Lisans Mezunu: 3 Tekniker

Lisans Mezunu: 1 Mühendis, 3 Bilgisayar İşletmeni, 

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2021 yılı Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memuları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Ayrıca Özel olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP2 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Bunun dılında Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 Yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacak. Aynı zamanda alım kadrosuna göre Nitekik koduna göre adayların belirtilen şartlara uygun olmaları gerekmektedir.

NİTELİK KODLARI:

Ön Lisans Mezuzu: Tekniker Nitelik Kodu - 3318 : Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu:

Mühendis Nitelik Kodu - 4689: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Bilgisayar İşletmeni Nitelik Kodu: 4688 - Tapu ve Kadastro veya Tapu Kadastro lisans programından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2021 yılı memur alımı başvuruları en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmeketdir. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM KPSS 2021/1 tercih kılavuzuna göre gerçekleştirecekler. 

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim