Sermaye Piyasası Kurulu 2022 yılı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazete'nin 16 Haziran 2022 tarihli yayımladığı memur alımı ilanına göre SPK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 50 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Sermaye Piyasası Kurulu Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere yapılacak Meslek Personel Yardımcılığı sınavı ile 1000 kişi arasından 50 kişi seçerek bünyesine alacak. Bu kapsamda alım yapılacak Meslek dalları ve sınav başvuru şartları açıklandı.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı İçin Sınav Yapılacak?

Sermaye Piyasası Kurulu yayımladığı duyuru ile 50 kişiye kadar yapılacak sınav için alımlar,

  • 30 Uzman Yardımcısı,
  • 10 Bilişim Uzman Yardımcısı ve Avukatlık Hizmetleri,
  • 10 Uzman Hukukçu,

kadrolarında sınav yapılacak.

Sınav Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Var!

SPK Memur Alımı için KPSS Şartı aranacak. KPSS sırasına göre ise adaylar belirlenerek sınava alınacaktır. Bu kapsamda alanına göre adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak şartı aranacaktır. Bu kapsamda,

- Uzman Hukukçu Yardımcısı için KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP4, KPSSP8, KPSSP9 ve KPSSP11 puan türü,

- Uzman Yardımcısı için KPSS P25, KPSS P26, KPSS P27, KPSS P28 ve KPSS P45 puan türü,

- Bilişim Uzman Yardımcısı alımı için KPSSP1ve KPSSP2, KPSSP3 puan türü,

1000 Kişi Sınava Katılacak!

Yapılacak KPSS Puan sıralamasına göre Meslek Personel Yardımcılığı Giriş sınavına 1000 kişi katılacaktır. Buna göre Kontenjan sayısına göre 20 kat kadar sınava katılacaktır.

50 Memur Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Meslek Personel Giriş sınavı için başvurular başladı. Adaylar başvurularına ilanın tarihi olan 16 Haziran 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirecekler. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim