Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından görevlendirilmek üzere 25 Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar Yazılı sınav ile yapılacak. Peki sınava başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak?

Müfettiş yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu alımını yapacağı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru şartları nedir?

- Sınavın yapıldığı 2022 yılının Ocak Ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,

- En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

- ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında; KPSSP22 veya KPSSP48 puan türlerinin birisinden seksen (80) ve üzerinde puan almak,

- Yazılı sınava müracaat eden (atama yapılacak kadro sayısının en fazla 5 katına kadar olan) adaylar içerisinde en yüksek puanlı 125 kişi içerisinde bulunmak (2020 ve 2021 KPSS sınavı bahsedilen puan türleri birlikte değerlendirilecek olup son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır), şartları aranır.

- Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.

Başvuru Süreci Ne Zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına başvurular 6 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden yapılacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim