Suçluya hiç bir noktada alan bırakılmamasına dikkat çeken, önleyici çalışmaların sağladığı faydaları aktaran Bakan Soylu, bekçi alımlarıyla elde edilen faydalara değindi. Okul çevrelerinde de türlü tehlikelere karşı çocukların korunmasıyla alakalı önemli bilgilendirmeler sağlayan Bakan Soylu, açıklamasında uyuşturucu satıcılarına ve bunların bulunduğu noktalara müdahale ederek, nefes aldırılmayacağını söyledi. Açıklamasında okul çevrelerine toplamda 26 bin 385 personel alımı yapılacağını aktardı. Konuya yönelik olarak program koordinatörü Ahmet Yıldızdoğan tarafından " Çocuk psikolojisinden, protokol kurallarına kadar meslek mensuplarının ihtiyaç duyduğu tüm alan ve konuları kapsayan çok geniş bir program hazırladık. Meslek mensuplarının yoğun istek nedeniyle, ülkemizin her noktasından ve zaman farkı gözetmeksizin ulaşabilmeleri için de programımızı internet destekli planladık. Alanında en yetkin eğitmenlerce hazırlanılan programı başarı ile tamamlamaları halinde katılımcılarımıza üniversitemizin sertifikasını veriyoruz. Bu alanı kendine meslek olarak gören herkesin katılmasını öneriyoruz. Daha önceki dönemlerden farklı olarak halen mesleğine devam eden polis ve jandarmadan da katılım oluyor. Mesleğini icra eden güvenlik görevlilerimizin mağduriyet yaşamamaları için uzaktan eğitim formatında planladık. " ifadelerine yer verildi.

Okul çevrelerine personel alımının detayları

Bakan Soylu açıklamasında okul çevrelerine 5 bin 329 polis görevlendirmesi, 1506 jandarma ve 20 bin güvenlik görevlisi personel alımları yapılacağına değindi. Bu çalışmalarla okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin arttırılarak, oluşabilecek tehlikelere ve kötü niyetli kişilere karşı kalkan oluşturulacağı aktarıldı. Bu çalışmalarla alakalı olarak çok yakında sürecin başlayacağı da vurgulandı. Bunlarla alakalı sürecin tamamlanmasıyla beraber, çok yakında ilana çıkılacağını vurgulayan Süleyman Soylu, ayrıca bekçi alımında Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın görüşlerine ve düşüncelerini de aktardı. Vatandaşların huzur ortamında yaşamaları için daima gerekli adımların atılacağının vurgusunu yaptı.

İlanlar ne zaman yayımlanacak?

Bu alımlarla alakalı ilanın ne zaman yayımlanacağı aktarılmadı, net tarihin bulunmadığı bu alım süreciyle alakalı gelişmeleri takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız. İlanlar yayımlandığında ücretsiz bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz. Yayımlanacak güvenlik alımı, jandarma alımı, polis alımı ve okul çevrelerine polis alımı için mobil uygulamalarımızı indiriniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.