Sivas Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilana göre farklı eğitim seviyelerinden itfaiye eri alımı yapılacak. Başvurular 16 Mart 2020 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için ilan hakkında son kez sizlere detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Sivas Belediyesi bünyesine 67 kişilik boş kadro ile en az lise mezunu itfaiye eri alımı yapılacak. Bu bağlamda Lise mezunu 20, Ön Lisans mezunu 47 itfaiye eri alımı yapılacak. Ön lisans seviyesinde yapılacak alımlar iki ayrı şekilde yapılacak. Bu bağlamda İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön lisans programlarının birinden mezun olan 7 ve Herhangi bir Önlisans programından mezun olan 40 itfaiye eri alımı yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sivas Belediyesi alımları 16 Mart 2020 tarihinde başlamış olup artık sona eriyor. Bu bağlamda hala başvuru yapmamış olan adaylar en geç 20 Mart 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Müracaat Masasına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, 2018 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans mezunları için P93 ve Lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şarttır. Bu kapsamda KPSS 60 Puan İle Memur Alımı yapılacak.

Ayrca pozisyon gereğince, 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerden 167 cm ve bayanlardan 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve İtfaiye eri pozisyonlarındaki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanları ile 27/03/2020 tarihinde belediyemiz web sayfası(www.sivas.bel.tr) ve ilan panosunda ilan edilecektir.

Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylara belediyemizce düzenlenen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu “Sınav Giriş Belgesi’’ gönderilecektir, Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ