İstanbul ili Şişli Belediyesi başkanlığına zabıta memuru alımı yapılacak. Şişli Belediye Başkanlığından açıklanan ilana göre 657 sayılı Devlet Memurları kanununda belirtilen şartları taşıyan adayların, Şişli Belediyesi zabıta yönetmeliği hükümlerine göre kadın ve erkek adaylar arasından personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların KPSS P3 puan türünden en az 65 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Adaylara yönelik olarak zabıta memur alımı yapılacak adayların başvuru için istenilen genel başvuru şartları şu şekilde açıklanmıştır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

657 sayılı devlet memurları 48. maddesindeki A fıkrası ile belirtilen genel şartlara sahip olmak gerekmektedir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve kamu haklarından mahrum olmamaları, TCK 53. Madde belirtilen suçlardan kasten işlenen suçlardan bir yıl ve üzerinde hüküm almamış olmak, erkek adayına askerlikle ilişiği bulunmaması, görevini yapmayan gelen gibi sağlık ya da bedenen engelinin olmaması, ilan eden kadrolarda istenilen eğitim şartlarına sahip olmak istenmektedir.

ÖZEL ŞARTLARI İLE KPSS ŞARTI;

Resmi gazetede açıklanan özel başvuru şartlarında ise adayların KPSS P3 puan türünden 2018 yılı puanının en az 65 ve üzeri olması isteniyor. Ayrıca daha önce kamu kurum ve kuruluşlarının disiplinsizlik ya da ahlaki nedenler ile görevden çıkarmamış olmaları, Şişli Belediyesinin zabıta yönetmeliği maddesinin 10-A uyarınca fiziki şartlarda erkek adaylar için en az 167 kadın adaylar için en az 160 santimden uzun boylu olmak ve beden kitle endeksinin en az 10 olması ondan fazla farklı olmaması istenmektedir. Yaş şartı en az 30 yaşını doldurmamış olmak ve A2 ile B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak yabancı dil sınavı şartında YDS Arapça ve İngilizceden en az C düzeyinde puan almak gerekli olan özel şartlar arasında sıralamıştır.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvuru tarihleri nedir? Adaylar sözlü ve uygulama sınavı katılabilmeleri için adayların 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren başlarına mesai saatleri arasında Sabah 9:00 Akşam 17:30  saatleri arasında İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Şişli Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teslim etmeleri, şahsen müracaat ile başvuruları tamamlamak gerekmektedir. Şahsen başvuru haricinde posta ile başvuru kabul edilmeyecek. Eksik yada başvuru şartlarına uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İLAN KILAVUZU

İŞİN OLSA