Sosyal Güvenlik Kurumu Memur alımı yapacak. 19 Ekim 2022 tarihi ile Cumhurbaşkanlığından gelmiş olan karar ile kamuya yeni kadro ihdası yapıldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı kararına göre alım yapılacak kadrolar açıklandı. Şimdi ise adayların merak ettiği bir konu da alımların merkezi yerleştirme kılavuzu ile mi veya Açıktan mı yapılacağı oldu.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere SGK Memur Alımı hakkında tüm detayları paylaşacağız.

935 Memur İhdası Yapıldı!

Resmi Gazetede 19 Ekim 202 tarihli Çarşamba günü gelen 31988 sayılı karar ile 16 Kamu kurum ve Bakanlığa 1508 memur ihdası kararı yayımlandı. Söz konusu ihdas kararına göre Sosyal Güvenlik Kurumunda 935 kişilik kadro için karar verildi. Buna göre alım yapılacak kadrolar açıklamdı. Ayrıca alımlar Kurumun Merkez Teşkilatına gerçekleştirilecektir. Resmi gazete kararı aşağıdadır.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/cumhurbaskanligi-16-kurum-ve-bakanlik-1508-memur-alimi-icin-yeni-h42956.html

Lise, Ön Lisans ve Lisans Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

SGK Gelen karar ile bünyesine Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 935 Memur alacak. Bu kapsamda alımlar Genel idare Hizmetleri sınıfında ve Teknik Hizmetler sınıfında alım yapılacak. Buna göre,

  • 30 Uzman,
  • 88 Şef,
  • 668 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,
  • 55 Memur,
  • 43 Mühendis,
  • 14 Tekniker,
  • 37 Teknisyen,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek Adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Alımlar memur statüsünden yapılacağından SGK Memur alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilecektir. Bu yönde adayların 2022 yılında yapılmış ve yapılacak olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

2020 veya 2022 yılı KPSS Puanı kullanılabilir. İlan henüz tam yayımlanmadan kesin bir cevap vermek zor olur.

İlan 2022/2 Tercih Kılavuz İle mi Yayımlanacak Yoksa Açıktan Mı?

Sosyal Güvenlik kurumu her merkezi yerleştirmede oldukça yüksek sayılarda kontenjan ile memur alımı yapmaktadır. Bu kapsamda SGK memur alımı Aralık ayında yapılacak olan KPSS 2022/2 Tercih kılavuzu ile yapılacak. Ancak bazı kadrolar için Özelikle Uzman ve Şef alımlarının açıktan yapılması bekleniyor. Tercih kılavuzu tarihleri ve detaylı hakkında bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/kpss-20222-ile-kamuya-2500-memur-alimi-talep-toplama-basladi-h42905.html

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim