Sosyal Güvenlik Kurumuna 2022 yılı memur alımı kapsamında ÖSYM aracılığı ile kılavuz yayımlandı. Hiç beklenmedik şekilde süpriz gelen ilan için 550 kişilik boş kontenjan ile memur ve kamu personeli alımı yapılacak. Lise ve Ön Lisans mezunu olan adayların tercih yapabildiği kılavuz için kontenjan dağılımı ve adaylardan aranacak şartlar belli oldu.

Tercihlerde Son Gün!

SGK Memur personel alımı için ÖSYM üzerinde tercihler 18 Mart 2022 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. henüz tercih yapmamış olan adayiçin son şans. En geç 24 Mart 2022 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirilecek başvurular geçerli sayılacaktır.

Tercih yapacak adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları ve tercih ücretini yatırmaları gereklidir. Tercih Ücreti olarak 30 TL belirlenmiştir.

Mezuniyete Göre Hangi Kontenjanlarda Atama Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumuna 550 memur alımları lise ve ön lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda,

  • Lise mezunu 506,
  • Ön Lisans Mezunu 44,

kamu personeli alımı yapılacak. Lise mezunu detaylı kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: SGK Lise Mezunu 506 Kamu Personeli Alımı! Kontenjan ve Nitelik Kodları

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

SGK 2022 yılı 550 Memur Personel alımı için ÖSYM'de yayımlanmış olan KPSS 2022/6 tercih kılavuzuna tercihler 24 Mart 2022 tarihi ile sona ermiş olup sonuçların en geç 28 iMart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında açıklanması beklenmektedir. Tercih sonuçlarıdan anında haber olmak için ve hatta diğer adaylarında beklediği platforma aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA. TIKLA SENDE KATIL

Beklenen KPSS Taban ve Tavan Puanlar Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu 550 Memur alımı için alımlar lise ve ön lisans kapsamında gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek KPSS Puanından en düşük KPSS puanına kadar kontenjan sayısına göre adaylar belirlenecek. 

Lise Mezunu atamalarında Taban KPSS puanı 65 - 70 aralığında beklenmektedir. Tavan puanlar ise 90 - 95 puan aralığında bekleniyor.

Ön Lisans atamalarında ise Taban Puanın 60 - 65 puan arasında ve Tavan puanın 90-95 puan arasında beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim