Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak amaçlı bir duyuru yayımladı. Duyurunun yapılması ile birlikte yüzlerce aday başvuruların başlaması beklemekteydi. Buna göre başvurular bugün itibari ile başladı adaylar aşağıdaki aranan şartlara göre başvurularına başlayabilirler. Ancak adayların kadroya alınabilmeleri çin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak Giriş sınavından başarılı olmaları gerekmektedir.

Söz konusu olan ilan ile Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine toplamda 50 kişilik bir kadro ile Müfettiş Yardımcısı alacak olup adaylara bu yönde Müfettiş Yardımcısı Giriş sınavı yapılacaktır. Giriş sınavı için adayların 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakılacak olup yapılacak sıralama sonucunda sınava katılmaya hak kazanan adaylar 17 Mart 2018 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ZiyabeyCad. No.6 Balgat/ ANKARA adresinde sınava katılacaklardır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı başvuruları bugün ( 29 Ocak 2018 ) itibari ile başladı. Adaylar aranan şartlara göre başvurularına başlayabilecek ve en geç 09 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılacak olup, postada oluşan gecikmeden kurum sorumlu olmayacaktır. Ayrıca adaylardan başvuru esnasında KPSS sonuç belgesi, Başvuru formu, iki adet fotoğraf belgeleri istecektir. Başvuru formuna Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi olan www.sgk.gov.tr web sitesinden veya kurum dan temin edilebilir.

Başvurusunu yapan adaylar ise daha sonradan Kurum Başkanlık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile grup başkanlıkları binalarında asılmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayınlanmak suretiyle açıklanacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapacak adaylardan, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınvından en az 80 puan almış olmak ve en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadive idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onayanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek başvuru hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim