Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı ilana göre binlerce kişiye müjdeli haber vermiş oldu. SGK resmi internet sitesi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre 400 kişilik boş kadro ile farklı gruplarda sınıflandırılmış memur alımı yapılacak. Başvurular henüz başlamamış olup 10 Haziran itibari ile başlayacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız. Bu sayede ilanın detaylarını öğrenmiş ve başvurularınızı temiz bir şekilde yapmış olacaksınız.

400 MEMUR ALINACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere taşra teşkilatına 400 kişilik boş kadro ile farklı grplarda ve farklı KPSS puan türlerine sahip personel alınacak. Bu bağlamda Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcılığı pozisyonu için, KPSS P23, KPSSP40, KPSSP42 ve KPSSP47 puan türünden 350 kişi ve KPSSP13 puan türüne sahip 50 kişi olmak üzere 400 memur alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki puan türlerinden en az 75 puan almış olmak gibi nitelikler aranıyor.

Adaylara Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcılığı Giriş sınavı yapılacak olup, adayların KPSS puanı ele alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre en yüksek puandan başlanmak üzere kadro sayısının 4 katı kadar aday değerlendirmğe alınacaktır. Giriş sınavına katılmayı hak kazanan adayların listesi ise 20 Haziran 2019 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası olan www.sgk.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir. Bunun dışında adaylara tebligat gönderilmeyecektir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan için başvurular henüz başlamadı. Adaylar Başvurularına 10 haziran 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 17 Haziran 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda E-Devlet şifresi ile, www.türkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

İlanın Tam Metni

Ayrıca ilana başvurular başladığında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim