Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı memur alımı başvuru süreci başladı. KPSS Puanına göre yapılacak Müfettiş Yardımcılığı sınavı ile 25 memur alımı yapılacak. 2020 veya 2021  yılı KPSS puanı geçerli olacak olup Sınava başvuru için belirtilen niteliklerin taşınıyor olması gerekmektedir. Ayrıca başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Peki kimler Müfettiş Yardımcısı alımına başvuru yapabilecek?

KPSS Puanı Sırasına Göre Değerlendirme Yapılacak

Başvurular KPSS Puanı ile yapılacak. Adayların 2002 veya 2021 yıllarında KPSS'den almış oldukları P22 veya P48 puan türünden en az 80 puan ile başvuru alınacak. Yapılan başvurular puan sıralamasına göre değerlendirmeye alınacak. 

Sınava Başvurular Başladı!

SGK 25 Müfettiş yardımcılığı sınavına başvurular 6 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Online olarak kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirilecek.

Online Başvuru Ekranı Burada

Başvuru için yukarıdakibağlantıya tıklyıp e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayacaksınız.

Başvuru 1. Adım: Sistmeme Giriş Yapıp, “Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Aday Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurunuz.

Başvuru 2. Adım: Form sonrası "tamam" ve "onayla" butpnlarına tıklayıp başvurularınızı gerçekleştirebilirsini.

Kimlerin Başvurusu Alınacak?

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS'den P22 veya P48 puan türünden en az 80 puan almış olmak gereklidir.

Yaş olarak ise, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak,

Ayrıca Müfettiş yarcımılığına başvuru yapacak adayların belirtilen Eğitim şartını taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Editör: TE Bilisim