Sosyal Güvenlik Kurumu 2021 yılı memur alımı yapacak. Az önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki ekikliği karşılamak üzere sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapacak. Adayların uzun süredir beklediği ilan sonunda yayımlandı ve başvurular Mayıs ayı itibari ile başlayacak. Peki sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı başvuru şartları nelerdir? Sınav Detayları nedir? Başvurular ne zaman yapılacak?

İki Aşamalı Sınav Yapılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak. Bu doğrultuda Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puanlar yazılı sınav değerlendirmelesini etkliyecek. Ayrıca KPSS değerlendirmesine göre 500 aday yazılı ve 200 aday sözlü sınava alınacak.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı Şartları Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu 2021 yılı sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim gibi kriterler aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel Olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Yaş Şartı:

Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı:

2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P43 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı başvuruları 24 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 04 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU