Sosyal Güvenlik Kurumu 2021 yılı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre SGK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere50 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda Başvurular hafta başı itibari ile başlayacak olup ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

50 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel idare hizmetleri sınıfında olmak üzere 50 kişilik boş kadroya sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar Yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı sınav ile yapılacak olup başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınava katılabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı başvuruları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS gibi nitelikler aranacak Bu kapsamda,

KPSS Şartı:

Sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için; 2019 ve 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri, öğrenim grubu, yazılı ve sözlü sınava çağrılacak aday sayıları ile KPSS P40, KPSS P42 veya KPSS P43 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

SGK memur alımı başvuruları 24 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 04 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Bu kapsamda adaylar başvurularını e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden son başvuru tarihi saat 17:30 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim