Geçtiğimiz günler itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, şehir hastanelerine 12 bin memur personel alımı yapılacağı ifade edilmişti. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi' nin de hasta kabulüne başlamasıyla beraber, çok sayıda aday tarafından ilanların ne zaman yayımlanacağı merak edilmeye başlandı. Bakanlığın şehir hastanelerine yapacağı memur alımlarının detaylarına göz atalım:

7 BİN SAĞLIK PERSONELİ, 5 BİN DESTEK PERSONELİ

Bakanlık bünyesine yapılacak toplam 12 bin kişilik memur alımında 7 bin kişinin sağlık personeli, 5 bin kişinin de destek personeli olacağına değinilmişti. Bu konuyla alakalı olarak HaberTürk' te yer alan bilgilendirmeye göre; 664 hasta karşılama ve yölendirme görevlisi (sekreter, resepsiyon, refakatçi, hasta taşıma personeli), 55 çağrı merkezi görevlisi personel, 313 oda destek personeli, 500 mutfak personeli (aşçılar, yardımcıları, kepçeci ve bulaşıkçı gibi kadrolardan) 978 temizlik personeli ve 450 hastane güvenlik personeli, 62 otopark görevlisi personel olarak ifade edildi.

KAPATILAN HASTANELERDEN PERSONELLER, ŞEHİR HASTANELERİNE ÇEKİLECEK

Şehir Hastanelerine personel alımları doğrudan yeni personel alımı şeklinde yapılmayacak. Kapatılan ve taşınan hastanelerin personelleri, şehir hastanelerin transfer edilecek ve personel ihtiyacı öncelikli olarak onların işe yerleştirilmesiyle sağlanacak. Buralarda görev yapan personeller, şehir hastanelerinde görevlerine devam edecekler. Şehir hastanelerinin büyüklüğü ve hasta kabul sayısının fazla olması, personel ihtiyacını doğuracak.

PERSONEL İHTİYACI DOĞDUĞUNDA, İLANLAR YAYIMLANACAK

İŞKUR üzerinden yayımlanacağı söylenen bu alımlarla alakalı işe yerleştirme süreçlerinde mulakatların uygulanmayacağı, başvuruların KPSS puanları üzerinden çekilecek kura sistemiyle sağlanacağı bilgisi veriliyor. İlanlar yayımlandığında anda bildirim almak ve başvuru yapmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim