Sayıştay Başkanlığı kendi İnternet adresi üzerinde ve Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımladığı duyuruya göre bünyesine farklı eğitim seviyelerine göre memur alımı yapacağını belirtti. Peki kimler bu ilanlara başvuru yapabilecek? KPSS detayları nedir? İşte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı eğitim seviyelerinde sözleşmeli olarak büro memuru alımı yapacağını belirtti. Alımlar KPSS puanına göre değerlendirilecek. Ayrıca bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler aranmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sayıştay Başkanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitekler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı: 

Lisans Mezunları için, Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Ön Lisans Mezunları İçin, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

KPSS Şartı:

2018 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

BAŞVURULAR:

Sayıştay Başakanlığı memur alımı için süreç 19 Aralık 2019 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 03 Ocak 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte, “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Sayıştay Başkanlığına ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.