Sayıştay Başkanlığı Denetçi yardımcısı adayı ( Memur ) alımı yapacak. Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı resmi kamu İnternet adresi üzerinde yayımlanan ilana göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Denetçi yardımcısı Alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilana göre Sayıştay Başkanlığı 45 kişilik boş kadro için adaylara sınav yapacak. Peki başvuru şartları nedir? KPSS detayı nedir? işte detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

KPSS ŞARTI OLMAYACAK!

Sayıştay Başkanlığı KPSS siz Memur Alımı yapacağını bildirdi. 11 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı talep edilmediği görülüyor.

3 AŞAMALI SINAV YAPILACAK!

Denetçi yardımcısı alımı sınavı için adaylara 3 aşamalı sınav uygulanacak. Bu kapsamda;

1. Aşama:  ELEME

2. Aşama: YAZILI

3. Aşama: MÜLAKAT

Şeklindedir. Buna göre ilk aşaması olan Eleme Sınavı, 01 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacaktır. Sınavın cevaplama süresi 90 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAVA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı alımı sınavına başuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Gibi şartlar aranacak. Özel olarak ise adaylardan Yaş ve eğitim şartları aranacak.

Yaş şartı: Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular)

Eğitim Şartı: Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.

Ayrıca adayların Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamaları gereklidir.

BAŞVURULAR ÖSYM ARACILIĞI İLE YAPILACAK!

Sayıştay Başkanlığı adaylar için başvuruları ÖSYM aracıığı ile alacak. Buna göre başvurular 22 Eylül 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 29 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olacaktır. Buna göre adaylar başvurularını Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

İLANIN TAM METNİ