Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre, Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için memur alımları kadrosuna bünyesine 45 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların başlaması ile başvurularına başlayan adaylar henüz hala başvurularını tamamlamadılar ise veya hala başruvu işlemini görmemiş olan adaylar için son şans. Başvuru süresinde son güne gelindi ve haberimizin devamında bilgilere göre başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Sayıştay Başkanlığı yayımladığı ilana göre bünyesine 45 kişilik boş kadrosu ile Denetçi yardımcısı alacak. Adayarın bu yönde belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak sınav yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Fakültelerin Hukuk, Siyasi, İşletme, İktisadi, İktisat ve İdari Bilimler bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sayıştay Başkanlığı söz konusu memur alımı ilanı için başvurularda son günlere gelindi. İlgili duyuruyu Devlet personel Başkanlığı yayımlamış olup, ilanda başvurular ÖSYM tarafından alınacağı belirtilmişti ve ÖSYM ilgili başvuru ekranını açtı. Adaylar en geç 24 Nisan 2018 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Ayrıca ilgili kadro için adaylara 26 Mayıs 2018 tarihi ile 27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Eleme Sınavı yapılacak olup adaylar bu sınava, Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde katılacaklardır. Ayrıca Sayıştay Başkanlığı Geç başvuru tarihide belirtmiş olup 24 Nisan 2018 den 30 Nisana kadar yapılacak başvurular için ilgili sınav sadece Ankarada yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim