Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ( SASKİ ) bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak için farklı pozisyonlarda alım yapacağını bildirdi. Yayımlanan ilana bakıldığında alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılacak olup ayrıca adaylara bu yönde sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınava değerlendirmeler adayların KPSS'den almış oldukları puana göre yapılacak. Ancak başvuru sırasında kurumun belirttiği Taban KPSS puanı seviyesine KPSS puanına sahip olunması gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine 67 memur alımı kadroları, 20 Mühendis, 1 Mimar, 2 Kimyager, 31 Tekniker, 11 Tahsildar ve 2 Avukat kadrolarında memur alımı yapılacak.

Mühendis Kadroları: 1 Bilgisayar Mühendisi, 2 Çevre Mühendisi, 3 Elektrik Mühendisi, 1 Kontrol ve Otomasyon Mühendisi, 3 Harita Mühendisi, 5 İnşaat Mühendisi, 5 Makine Mühendisi alınacak.

Tekniker Kadroları: 1 Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans, 1 Çevre veya Çevre Sağlığı Ön Lisans, 10 İnşaat Teknikerliği veya İnşaat Teknolojisi Ön Lisans, 8 Harita Teknikerliği veya Harita ve Kadastro Ön Lisans, 3 Elektrik Ön Lisans, 2 Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği veya Elektronik Teknolojisi Ön Lisans porgramlarından mezun adaylar alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SASKİ memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen genel ve özel niteliklere sahip olmaları gereklidir. Adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesşndeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Eğitim, ve KPSS şartı aranacak.

Genel olarak adayların, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Daha önce çalışılan Kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile herhangi bir ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel Olarak ise adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak. Ayrıca alım yapılacak kadrosuna göre işlgili eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranıyor.

BAŞVURU SÜRECİ:

SASKİ memur alımı başvuruları 06 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 17 Nisan 2020 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte şahsen belediye ye yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

DİĞER BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA