Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı için ilana çıktı. Az Önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7, 8 ve 9 uncu dereceli kadrolarda 10 Avrupa Birliği Uzman yardımcısı Alımı yapacağını bildirdi. Farklı alanlardan memur alımı yapılacak olup her alan için farklı KPSS Puanı türü şartları aranacak.

Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Alan ve Kontenjan Dağılımı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile Uzman yardımcısı alımı yapacak olup alanına göre ve KPSS Puan türüne göre alımlar,

  • 1 Çevre Mühendisi - KPSSP3
  • 1 Endüstri Mühendisi - KPSSP3
  • 2 Hukuk - KPSSP4
  • 2 İktisat - KPSS-P14/KPSS-P15/KPSS-P16/KPSS-P17
  • 2 İşletme - KPSS-P24/KPSS-P25/KPSS-P26/KPSS-P27
  • 2 Uluslararası İlişkiler - KPSS-P34/KPSS-P35/KPSS-P36/KPSS-P37

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına Başvuru Şartları Ne Olacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman yardımcılığı giriş sınavı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Öte yandan adayların KPSS, Yaş, Eğitim ve YDS şartlarını taşıyor olmaları gereklidir.

KPSS ve YDS Taban Puan Şartı Kaç?

Başvuru için 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den yukarıdaki alanında göre belirtilen KPSS puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yabancı dil olarak ise, Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinden YDS’den en az (C) düzeyinde puan almak gereklidir.

En az Dört Yıllık Eğitim Alanları:

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin tabloda belirtilen bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Eğitimini yurtdışında almış olanlar için YÖK onaylı denkliği bulunması zorunludur.

35 Yaş Şartı Var!

Diğer memur alımı ilanlarında olduğu gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılacak Uzman Yardımcısı alımı ilanı içinde yaş şartı aranacak. Adayların 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak) zorunludur.

Başvurular 17 Ocak 2022 Başlayacak

Bakanlığın memur alımına başvuru süreci 17 Ocak'ta başlayacak. Şartları taşıyan adaylar, en geç 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda başvurular sadece resmi başvuru adresi olan CBİKO https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim