Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 35 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Söz konusu memur alımı için adaylar Bakanlık tarafından yapılacak olan Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılmaları gerekmektedir. Sınavda başarılı olan adayların ataması yapılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Memur Alımına başvurular 23 Şubat 2022 tarihi ile başlamıştı. Adaylar başvurlarını bugün gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki nitelikler doğrultusunda İnternet ortamından başvurularını gerçekleştirecekler.

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

35 Memur Alımı Alan Dağılımı:

Başvuru İçin KPSS ve Yaş Şartı Aranacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı başvuruları için adaylardan KPSS Şartı ve Yaş şartı aranacak. Ayrıca genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartlar istenecek.

KPSS Olarak yukarıdakş tabloda belirtilen alanlarda 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan türlerine göre en az 70 puan almış olmak,

Yaş şartı olarak, 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.

Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak? Kaç Kişi Sınava Katılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının memur alımı ilanı ile 35 kişilik kontenjan ile memur alımı yapılacak. Bu yönde Başvuru değerlendirmelerinde KPSS Puanı ele alınarak yapılacak sıralama ile kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava katılacak.

Giriş Sınavı sözlü olarak Tek aşamada gerçekleştirilecek. Sınava 140 aday katılacağı açıklandı.

BAŞVURU KILAVUZU