Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 15 Memur Alımı Yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Sivil Memur Alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu adaylar içerisinden alım yapacak. Söz konusu ilana göre farklı kadrolarda alım yapılacak. Başvurularda artık sona gelindi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Değerlendirmeler nasıl olacak?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 15 Memur Alımı için başvuruları 28 Aralık 2020 tarihi itibari ile almaya başlamıştı. Ancak başvurular en geç 05 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar alım kadrolarını ve şartları inceleyerek başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapmaları gereklidir.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Sonrasında ise Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesinde yani En az Lise mezunu veya Lisans mezunu olmaları gereklidir.

KPSS olarak 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94 ve Lisans Mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan alınmış olması gerekmektedir. Yaş olarak ise, 18 yaşını tamamlamış ve 01 Ocak 2021 tarihi itibari ile 36 yaşından gün alınmamış olması şartı aranacak. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

HANGİ KADROLARA ATAMAM YAPILACAK?

Alımlar, Çevre Mühendisi, Makine Mühendisi, Yüzme Öğretmeni, Eğitim Geliştirme Uzmanı, Spiker, Radyo ve Televizyon Uzmanı, Uzman, Avukat ve Hizmetli kadrolarında yapılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Başvuruları uygun görülen adaylar arasından, kılavuzda belirlenmiş merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak kontenjan miktarının 10 katı kadarı aday mülâkat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Mülâkat sınavına çağırılacak aday listeleri www.sg.gov.tr internet adresinde adaylara ilan edilecek ve tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara ayrıca posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sivil Memur Alımı için başvurular 05 Ocak 2021 tarihinde sona erecek olup başvuru sonuçları 18 Ocak 2021 tarihinden sonra açıklanacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı bu doğrultuda ilanda şu açıklamayı yaptı:

Mülâkat sınavı tarihleri, sınav saatleri ve yeri bilgileri; 18 Ocak 2021 tarihinden sonra mülâkat sınavına gireceklerin ilanı ile birlikte www.sg.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır. Mülâkat sınavı sonuçları adaylara bilahare açıklanacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim