Sahil Güvenlik Komutanlığı memur personel alımı yapacağını belirtti. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine farklı kadrolardak olmak üzere işçi ve memur alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu duyurular İŞKUR aracılığı ve Komutnalığın resmi internet aracılığı ile geldi. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı İŞKUR üzerinden ve kendi resmi İnternet adresi üzerinden yayımladığı ilan ile toplamda 44 işçi alımı yapacak.

Bu yönde İŞKUR atracılığı ile yayımlanan ilana göre 30 kişilik boş kadrosu ile, 6 Motorcu, 2 Yekneci ( Onarım ), 1 İş Makineleri Operatörü, 2 Tornacı, 3 Elektrikçi ( Gemi Devleri Onarım ), Elektrikçi ( Genel ) 2, 2 Saç ve İnce Saç ustası, 3 tesviyeci, 3 Elektronikçi, 3 Hidrolikçi ( Henel ), 2 Kaynakçı, 1 Soğutma ve Yıkama makineleri Onarımcısı alacak.

Resmi İnternet adresi üzerinde duyurmuş olduğu duyuruya göre ise 14 kişilik boş kadrosu ile devlet memuru alımı yapacağını belirtti. Bu yönde 1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı, 2 Uzman, 2 Mali İşler Uzmanı, 2 İstatistikçi, 1 Personel İşlemleri Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce), 1 Protokol Uzmanı ve 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı,  1 Onarım İşlem Uzmanı, 1 Makine Mühendisi ve 1 Bilgisayar Mühendisi olmak üzere toplamda 14 kişilik memur kadrosu ile alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sahil Güvenlik Komutanlığına işçi ve memur alımları için başvuru süreçleri hala devam ediyor. Devam eden ilanlar içim İŞKUR ve Devlet memuru alımı için genel olarak aşağıdaki şrtlar aranacak.

Hem İŞKUR hemde Devlet memuru alımları için adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS SİZ VE KPSS 60 PUAN İLE ALIM:

Sahil Güvenlik Komutanlığı işçi ve memur alımları için başvuru yapacak adaylar yukarıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan İşçi alımı için adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmıyor. Ancak Devlet Memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylar ise Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR:

Sahil Güvenlik işçi alımı ve memur alımı için başvuru süreci hala devam ediyor. Yayımlanmış olan duyurulara göre işçi alımı başvuruları en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekirken memur alımı başvuruları en geç 05 Aralık 2019 tarihine kadar yapılamsı gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Memuru Alımı Detayları

İşçi Alımı Detayları