Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı için ilan yayımladı. 2019 yılı Devlet memuru alımı kılavuzu ile bünyesindeki memur eksikliğiini karşılamak üzere farklı kadrolarda veniteliklerde alım yapılacak. Adaylardan bu yönde bazı nitelikler belirtilemketdir. Peki kimler başvuru yapabilir? Nasıl başvuru yapılır? 

4 FARKLI ŞEHİRDE ALIM YAPILACAK!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Devlet memuru alımlarını 4 farklı şehirde yapacak. bu kapsamda 

  • İzmir'de 1 Bilgisayar Mühendisi, 1 Makine Mühendisi, 2 Mali İşler Uzmanı alınacak.
  • İstanbul'da 2 İstatistikçi, 1 Protokol Uzmanı alınacak.
  • Ankara'da 1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce), 1 Uzman, 1 Onarım İşlem Uzmanı, 1 Personel İşlemleri Uzmanı ve 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı alınacak.
  • Mersin'de 1 uzman alımı yapılacak.

KADIN ERKEK KADRO DAĞILIMI:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı ilanına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Ancak adayların Kamu personeli Seçme Sınavı puanına sahip olmaları gereklidir. bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilmektedir.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan genel olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak, . İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak şartları aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden bazı kadrolar için 60 ve bazı kadrolar için en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı: Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (05 Aralık 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

BAŞVURULAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları 25 kasım 2019 tarihinde saat 14:00 itibari ile başlayacak olup en geç 05 Aralık 2019 tarihi saat 11:00 a kadar alınacaktır.

Adaylar başvurularını Başvuru tarihleri tarihleri arasında sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahilguvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ