Koronavirüs salgını ile yoğun bir mesai harcayan Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve sağlık birimlerine personel ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni ilanlar açıklanacak.

Bakan Fahrettin Koca istihdam açıklaması yaptı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığına en az 20 bin personel alınacağı müjdesini vermiştik. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sonucu alımların sayısının 32 bin olacağı son dakika gelişmesi ile açıklandı. İlanlar ne zaman duyurulacağı da belli oldu.

SAĞLIKÇI ALIMI SAYISI BELLİ OLDU!

Bakan Fahrettin koca basın mensuplarına 3 Mart 2020 tarih ve saat 19:00'da bir açıklama yaptı. Açıklamada Covıd-19 virüsüne karşı yürütülen çalışmaları aktardı, basın mensuplarının sorularına da cevap verdi. Çin'de başarılı olan ve iyileşmeyi 11 günden 4 güne kadar düşüren bir ilacın bugün itibari ile yoğun bakımında kalan hastalar üzerinde tedavide kullanıldığı bilgisini verdi. Diğer yandan Koronavirüs'ten iyileşen hastaların olduğu açıklandı. Sağlıkçı çalışanlar ek ödeme müjdesi geldi. 32 Bin personel alımı ne zaman yapılacağı açıklandı.

İLAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önümüzdeki 1 bir iki hafta içerisinde ilanlar açıklanarak alımlar yapılmaya başlanacak. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede ilan edilen düzenlemeye göre alımların kura ile yapılacağı ve herhangi bir mülakat yapılamayacağı ifade edilmişti. Kadro dağılımı hakkında bir açıklama yapılmazken, sağlık hizmetleri sınıfında bulunan, hemşire, sağlık memur, acil tıp teknisyeni, teknik hizmetler sınıfında kalan personeller, yardımcısı hizmetlerden temizlik personeli güvenlikçi ve bir çok alanda istihdamlar yapılması bekleniyor.

İlanlar açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için TIKLAYIN

Hangi kadrolarda alım yapılmasını beklemektesiniz? Yorum olarak paylaşınız!