Kamuya personel alım ilanlarını yayımlamaya devam ediyoruz. Memur alımlarında sağlıkçı atamaları önemli bir yere sahiptir. Sağlık Bakanlığı, 2018 yılında farklı unvanlarda personel alacak. 2017 yılı bütçe görüşmelerinden sonrasında Başbakan Binali YILDIRIM personel alımlarına ilişkin detayları paylaştı. Sağlık Bakanlığına yapılacak olan kadronun 36 bin olduğunu duyurmuştu. Sağlık bakanı Ahmet DEMİRCAN'ın son açıklamaları sonrası sayının 55 bin olacağını duyurdu. İşin olsa ekibi olarak geçtiğimiz günlerde yoğunluk olarak hangi kadrolara atama olacağını duyurmuştuk.

Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN, 2018 yılında hastanelerde bulunan personel ihtiyacını gidermek istediklerini belirtti. Yoğun bakımlardaki bulunan yatak sayısını arttırmak istediklerini ve personel sayısında artış yapılacağını belirtti. Yapılan açıklamada 27 bin ebe ve hemşire alınacağını, 9 bin civarında hekim alınacağını, 2017 yılında taşeron kadroya geçmesinden dolayı 10 bin alımın bu sene yapılacağını ve 2018 yılında verilen 9 bin kadro ile beraber 55 bin kadroya atama gerçekleşeceğini duyurdu.

HANGİ KADROLARA ALINACAK?

Sağlık Bakanlığına atamalarda alınacak doktor sayısı 9 bin olacak. 27 bin hemşire alınacak. İşçi alımlarında ise; geçtiğimiz yıl yapılamayan alımların 2018 yılına eklenmesiyle toplamda 10 bin işçi alınacak.

2018 SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığına 2017 yılında merkezi atama ile Şubat ayında alımlar gerçekleştirmişti. Haziran ayında yapılan merkezi atamalarda ise toplamda 12500 personel alındı. 2018 yılında Şubat ayında merkezi atama yapılıp yapılmayacağı adayların en çok merak ettiği sorular arasında. Adaylar toplamda 55 bin alım için sabırsızlıkla duyuru yapılmasını bekliyor. Personel ilanı Devlet Personel Başkanlı sitesinden ve Sağlık Bakanlığının resmi sitesi üzerinden yayımlanacak. 55 bin memur atamasının ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Alımlara ilişkin son gelişmeleri ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Editör: TE Bilisim