Yapılan duyurulara bakıldığında sözü belirtilen bir çok bakanlık ve kamu kurumu memur alımı ilanlarını yayımladı ve verilen sözler tutuldu. Şimdi ise 2019 yılı bitmeden bir müjde de Sağlık bakanlığından bekleniyor. Bakanlık ara ara farklı kuruluşlarına proje kapsamında ve uzmanlık kapsamında memur alımları yapıyor ancak 2019 yılı 2. atama ilanı henüz yayımlanmadı. Adaylar 2019 yılı bitmeden yayımlanmasını bekliyor.

Bir yandan da geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak için KPSS puanı ile alım yapacak. Söz konusu ilana başvuru süresi başladı.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Bakanlığın başvuruları alınan ilan hakkında be beklenen atama ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

SAĞLIK BAKANLIĞI TİTCK MEMUR ALIMI BAŞLADI!

Sağlık Bakanlığına bağlı olan ve hizmet vermekte olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu bünyesine farklı alanlarda alım yapacağını ilan etti. Bu bağlamda 7 kişilik boş kadro ile 2 Eczacılık Fakültesi, 2 Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği Bölümü ve 3 İİBF, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi olmak üzere 7 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

Adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan aranan şartlar şöyledir.

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak,
  • En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak.
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 veya 2019 yıllarındaki KPSS'den en az 75 ve 80 puan üzeri almış olmaları gereklidir.

Adaylar başvurularını en geç 25 kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacak olup ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

17 BİN 689 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Uzun süredir adayların beklediği ilanlardan olan Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ilanı oldu. Bu doğrultuda bakanlık 2019 yılı içerisinde 29 bin 689 personel alımı yapılacağı belirtmişti. 12 Bin personel alımı geçtiğimiz aylarda yapıldı ve şimdi'de 17 bin 689 personel alımı ilanı yayımlanacak. Sağlık bakanı ilanın Eylül veya Ekim ayında yayımlanacağını belirtmişti ve neredeyse Aralık ayı gelmesi ile ilan henüz yayımlanmadı.

İLAN BEKLEYEN ADAYLAR BURADA. TIKLA SENDE KATIL

YENİ GELİŞMELER VAR?

Sağlık Bakanlığı TBMM'de bütçe toplantısı yaptı. Yapılan toplantıda Adana Milletvekili Bulut Sağlık Bakanlığı atamalarına dair yeni personel alımları hakkında ısrarcı olacaklarını belirtti. İlan önümüzdeki günlerde yayımlanacağını bildirdi.

Sağlık bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ise Sağlık Teknikeri: 6 bin 345, Hemşire: 7 bin 525, Ebe: 2 Bin 182, Teknisyen: 606, Sosyal Çalışmacı: 246, Biyolog: 16, Çocuk Gelişimi: 30, Dil ve Konuşma Terapisti: 20, Diyetisyen: 131, Fizyoterapist: 200, İş ve Uğraşı Terapisti: 20, Odyolog: 20, Perfüzyonist: 40, Psikolog: 300 ve Sağlık Fizikçisi: 6 kadrolarında yapılacağı belirtildi.

En az lise mezunu olan adaylar için kadro dağılımı yapılacak olup ayrıca adayların lise mezunu için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir.