Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı 19 bin kişilik boşluk ile bünyesine farklı alanlarda memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre tercih işlemleri 04 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlaması ile artık sona ermektedir. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bilgiler doğrultusunda henüz tercih işlemini yapmamış olan veya tamamlamamış olan adaylar bir an önce tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Söz konusu duyuru ile Sağlık Bakanlığı ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2018/5 Tercih kılavuzu ile alım yapacak. Buna göre Sağlık Bakanlığı bünyesine istihdam etmek amaçlı sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrası ile 663 kanunun hükümlerinn 45/A maddesi kapsamında 18 bin memur alımı gerçekleştirecek. Tercih yapacak adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2016 yılına ait olan Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları gerekmekte olup alım esnasında adayların puan durumlarına bakılarak seçme işlemi yapılacakır.

TERCİHLER SONA ERİYOR!

Adaylar Sağlık bakanlığı KPSS 2018/5 Tercih işlemlerine 04 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Buna göre tercih işlemlerinde son güne gelindi ve hala tercih işlemini yapmayan adaylar bir an önce tercihlerini tamamlamaları gereklidir.

Adayların tercih yapabilmeleri için, Tercih ücreti olan 15 Tl lik tutarı ÖSYM ye yatırlamalrı gereklidir. Ancak adaylar tercih ücretini tercihlerini yaptıktan sonra ÖSYM tarafından belirtilen bankalar ve yatırma yöntemleri ile yatırlamaları gereklidir.

Buna göre tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. Bunun dışında ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.

Tercih işlemleri hakkında gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız  İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerektüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Ayrıca tercih kılavuzlarına ve Lise, Önlisans ve lisans dağılım tablolarına ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilgili kılavuzlara ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.