Sağlık Bakanlığına toplamda 18 bin memur alımı yapılacak. Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN, Samsunda müjdeyi verdi. Sağlıkçı alımları için ilanların ne zaman yayımlanacağı da belli oldu. Buna göre lise ön lisans ve lisans mezunu sağlıkçı alımları için başvurular perşembe günü 31 Mayıs tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığının Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından alım yapılacak kontenjanlar duyuruldu.

Lise mezunu adaylar için 3 bin 181 kişi alınacak. Önlisans mezunları için yapılacak alımlarda 5.567 kontenjan ayrıldı. Lisan mezunları için ise 10.252 alım gerçekleşecek.

EN ÇOK HANGİ KADRODA ALIM YAPILACAK?

Sağlık mezunlarına yönelik alım yapılacak kontenjanlarda en çok hemşire alımı istihdam edilecek. Toplamda 8.188 kişinin alınacağı hemşire kadrosunda eğitim düzeyinde lisans mezunu olan 7.234 kişi ile lise mezunu olan 954 kişi alım yapılacağı belirtildi. Diğer unvanda ise 2 bin kişi ile ebe unvanına en çok kontenjan ayrıldı. Buna göre lise mezunu ebe alımı 50 lisans mezunu ebe alımı ise 1,950 kişi olacak. Sağlık teknikerinde ilk ve acil yardım kadrosunda bin altı kişi alınacak. Alım yapılacak kontenjanlar için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kontenjanları

Editör: TE Bilisim