Sağlık Bakanlığı hastanelerde ve sağlık birimlerinde görev almak üzere pek çok unvanda personeller alıyor. 2018 yılında Sağlıkçı atamaları önemli bir yere sahip olacak. Bilindiği gibi 2017 yılı bütçe görüşmeleri sonrasında Başbakan Binali YILDIRIM'ın kamuya 110 bin memur alımı başlığı ile adaylara duyurulan alımlardan önemli bir kısmı da sağlık bakanlığı kadrolarına olması bekleniyor. Sağlık bakanı Ahmet DEMİRCAN'ın geçtiğimiz günlerde yatığı personel alımına ilişkin değerlendirme personel alımı konusunda takvimi netleştirdi. Daha önce yapmış olduğumuz pek çok haberde 55 bin sağlık personeli atamasından bahsetmiştik. Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN son açıklamasında yoğun bakımlardaki yatak sayısının arttırılması için çalışmaların bulunduğunu ayrıca personel sayısında da 27 bin ebe ve hemşire alınacağını açıkladı. 9 Bin Nisan Ayı Ataması hangi kadrolara olacağı adaylar tarafından merak edilmekte.

27 BİN SAĞLIKÇI ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık personeli alımlarında 27 bin alım için takvim belli oldu. 9 bin sağlıkçı alımı Nisan ayında olacak. Diğer tarihlerde ise Haziran ve Eylül ayında olacak. Toplamda 27 bin  ebe ve hemşire alımı tamamlanacak. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 9 BİN NİSAN ATAMASINDA HANGİ KADROLARA OLACAK?

Nisan ayında gerçekleşecek olan  9 bin memur alımında yoğun bakım koşullarının daha iyi hale getirilmesi için hemşire ve ebe kadrolarında alım olacak. Başvuru koşullarında ise Lise mezunu ebe ve hemşire alınıp alınmayacağı Nisan ayında açıklanan başvuru kılavuzu ile belli olacak. İşin olsa sitemizde sağlık atmalarına ilişkin başvuru koşullarını, alımlara ilişkin detayları paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim