Sağlık Bakanlığı memur alımı için ilana çıktı. Az Önce resmi Gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 40 Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak. Müfettiş Yardımcısı sınavı sözlü olarak tek aşamada Ankara'da yapılacak olup sınav ilanına başvuru için bazı niteliklerin sağlanıyor olması gerekmektedir.

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Şartları Nedir?

Sağlık Bakanlığı memur alımı sınavına katılabilmek için bazı genel ve özel niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Bu yönde Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş nitelikleri aranacaktır.

Genel Başvuru Şartları:

657 Sayılı DMK 48. maddesine göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir.

Müfettiş Yardımcısı Özel Başvuru Şartları:

  • Son Başvuru tarihi ile 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak gereklidir.
  • En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.
  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayıın ilk günü itibari ile ( 01.01.2022 ) 35 yaşını doldurmamış olmak yani 01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar ilana başvuru yapabilecek.

Giriş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Müfettiş yardımcısı alımı için başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınavlara katılabilecekler. Bu kapsamda 30 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak sınavlar 18 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Sınava Başvuru Tarihleri Nedir?

Sağlık Bakanlığının 40 memur alımı ilanına başvurular 27 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 09 Ocak 2022 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacak. Sınav Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda e-Devlet - Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim