Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında hastanelerde ve sağlık kurumlarında görevlendirilmek üzere 32 bin sağlık personeli alım ilanı açıklayacak.

Koronavirüs salgınına yönelik hastanelerin ihtiyaç bulunan kadrolarındaki eleman ve personel ihtiyaçları süratle giderilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda 23 Mart tarihinde Bakan Fahrettin koca 32 bin kişilik alım müjdesini verdi. Alımların kura ile ve mülakat olmadan yapılması bekleniyor. Diğer yandan kadro dağılımı ve başvuru tarihleri de belli oldu.

Kamu Personeli Seçme Puanı KPSS puan türlerinden yeterli puan alan adaylar için ÖSYM üzerinden açıklanacak olan başvuru kılavuzuna göre 26 Mart 2020 tarihinden itibaren tercih yapacaklar.

BAŞVURU TARİHLERİ

Tercih Kılavuzları ÖSYM üzerinden açıklanacak ve Başvuruların 26 Mart ile 1 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması gerekli olacak. Sağlıkçı kadrolarında 18 Bin işçi kadrosunda ise 14 bin sürekçi işçi olmak üzere alımlar yapılacak. 14 bin kişilik alım İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Kadro dağılımı ise şu şekilde olacak.

KADRO DAĞILIMI

Hemşire kadrosunda 11 Bin kişi, Ebe kadrosunda ise 1600 kişi olmak üzere sağlık teknisyeni olarak 46847 personel alınacak. Diğer kadroların sayısı açıklanmadı. Fakat meslek unvanları şu şekilde ifade edildi. Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen kadrolarında olacak.

ÖSYM İlan Kılavuzu açıklandığında anında haberdar olmak için TIKLAYIN

Kadro dağılıı hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.