Sağlık Bakanlığı ilk memur alımı ilanını yayımladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 2828 sayılı kanun ile En az İlkokul mezunu memur alımı yapılacak. 

Söz konusu kanun 2828 Sayılı Sosyal hizmetler kanunu ile toplamda kamuya 2108 memur alımı yapılacak. Kamu Kurumları yayımladıkları ilanlar ile personel alımı gerçekleştiriyor. Buna göre Sağlık Bakanlığı için ayrılan kontenjan 519 kişidir. Söz konusu memur alımı kılavuzu hakkında tek doğru bilgiye İşin Olsa ekibi tarafından ulaşabileceksiniz.

Sağlık Bakanlığı 519 Memur Alımı Yapacak!

Sağlık Bakanlığı Memur Personel alımı ilanı beklenirken müjde geldi. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 2022/2 Kılavuzu ile 519 memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Sağlık Bakanlığı 2828 sayılı kanun kapsamında Türkiye Geneli personel alacağını bildirdi. Bu kapsamda yayımlanan kılavuza göre Bakanlık İlkokul, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapacak. Peki mezuniyete göre hangi kadrolarda memur alımı gerçekleştirecek.

İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 219 Memur ( Hizmetli ) Alımı yapılacak.

Ortaöğretim Mezunu: 290 Memur ( Memur, Sağlık Teknikeri, Sürekli İşçi, Teknisyen ) alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: 6 Memur ( Sağlık Teknikeri ) alımı yapılacak.

Lisans Mezunu: 4 Memur ( Diyetisyen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ) alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

2828 Sayılı kanun kapsamında istihdam edilmek üzere alımı yapılacak olan memur adaylarından genel olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • 2828 sayılı kanun kasamındaki şartları sağlıyor olmak,

şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak!

Sağlık Bakanlığı Sosyal Hizmetler kapsamında memur alımı için başvurular 8 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Eylül 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. Tüm başvurular sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru kılavuzu ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU VE DETAYLARI BURADA

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Yapacak!

Sağlık Bakanlığı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamı dışında bünyesine sözleşmeli olarak ve kadrolu olarak 85 bin işçi alımı ve personel alımı yapacaklarını ilan etti. İlanın yayımlanması bekleniyor. İlan hakkında ve kontenjan dağılımı hakkında detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER:https://www.isinolsa.com/kamu-ozel-memur-personel-alimi/saglik-bakanligi-2022-yili-85-bin-personel-ve-isci-alimi-yapacak-h42589.html

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA