Resmi gazete'de yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesine memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda KPSS puanı sırasına göre uzman yardımcısı alacak. Bu kapsamda başvuru şartları ve ilanın detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı için memur alımı ilanı yayımlandı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı hizmet birimlerinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere özel yarışma sınavı ile toplam 24 (yirmi dört) sağlık uzman yardımcısı alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,

- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tablolarda sıralanan bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

- ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) ekteki ilan tablolarında her bir grup için belirtilen puan türünde asgarî 70 puan almış olmak,

- Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar), şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuruları 15 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayacak. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 27 Ocak 2019 tarihibe kadar saat 18:00 itibari ile gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda adaylar başvurularını Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim