Sağlık Bakanlığına farklı kadrolarda sağlık personelleri alınacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda 12 bin personel alımı gerçekleştirildi ve yeni ilanlarda toplamda istihdam edilecek olan personel sayısı ise 17 bin 689 olarak açıklandı.

Resmi Gazete ilan edilmesinin ardından başvurular ÖSYM üzerinden yapılacak. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı daire Başkanlıklarından İnsan Kaynakları Planlama Dairesi önümüzdeki günlerde alım süreci ile ilgili bir ilan açıklanması bekleniyor. Bakanlık bünyesinde daha önce eczacı diş tabibi uzman tabip kadrolarında yeniden atama kurası gerçekleştirildi ve 2019/4 KPSS atamaları ile atanan adaylar için göreve başlamaları için süreç başladı.

KADRO DAĞILIMI;

Fizyoterapis kadrosunda 200 kişi alınacak. Diyetisyen olarak 131 kişi istihdam edilecek. En çok alım yapılacak kadro ise hemşire ile sağlık teknikeri kadrosunda olacak. sağlık teknikeri kadrosunda 6 bin 345 kişi, hemşire kadrosunda 7.525 kişilik kadro açılacak. Ebe 2.182, teknisyen olarak 606 kişi alınacak. sosyal çalışmacı kadrosunda 246 kişi istihdam edilecek. Biyolog olarak 16 kişi alınacak. Çocuk gelişimcisi olarak ise 30 kişi görevlendirilecek. Psikolog kadrosunda 300, Perfüzyonist kadrosunda 40 kişi, Odyolog olarak 20, Sağlık Fizikçisi 6 kişi alınacak. Son olarak dil ve konuşma terapisti kadrosunda 20 kişi görevlendirilecek. Bu kadrolar dışında bir çok sağlık mezunu kendi branşlarında atama yapılmasını istemekteler. Sizde hangi kadroda sağlıkçı alınması istediğinizi yorum olarak bildirebilirsiniz.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, başvuru yapılacak olan kadronun eğitim şartlarını taşımak gerekecek. Diğer yandan 18 yaşını tamamlamak ve 19 yaşından gün almış olmak, adayların atanmasına engel bir durumun olmaması gerekli olacak. Güvenlik ve arşiv araştırmasından yüz kızartıcı suçlardan mahrum olmamak, kasti ve taksirli suçlardan 6 ay ve üzeri mahkum almamış olmak gerekli olacaktır. İlan ne zaman açıklanacak. İlanın Kasım ayı içerisinde açıklanmasını beklemekteyiz. İşin olsa sitemiz üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim