Sağlık Bakanlığı 12000 personel alımı tarihi belli oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye genelindeki hastanelere farklı kadrolarda personel alımı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalardan bir tanesi yerli aşının insan deneyleri üzerinde gelecek haftadan itibaren uygulama işlemlerinin başlatılabileceğini açıkladı. Şu anda şehirler arası seyahat kısıtlamasının düşünmediğini ifade etti. İstanbul'da yapılan test sayısının 60 bin üzerinde olduğunu. Özellikle son günlerde vaka artışın en çok yaşandığı İstanbul'da artış oranının yüzde 62 olduğu değerlendirildi.

Hastanelere Yeni Memur Alımı Ne Zaman Yapılacak Açıklandı!

Bakan Koca 2020 yılı içerisinde beklenen sağlık personeli kadrolarındaki ilanların ne zaman açıklanacağının müjdesini verdi. Yapılan açıklamaya göre; Kasım ayının ilk haftasında 2 Kasım ile 6 Kasım haftasında ilan kılavuzu açıklanacak. Yani önümüzdeki hafta Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla başvurular alınmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Kadro Sayısı Belli Oldu!

Bakan Koca açıklamasında; "Önümüzdeki hafta, muhtemelen Kasım ayının ilk haftası 12 bin sağlık çalışanımızı alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." dedi.

Hangi Kadrodan Ne Kadar Alım Olacak?

Türkiye genelindeki hastanelerin personel ihtiyacının karşılanması yönünde 2020 yılı önemli istihdamlarının gerçekleştirildiği yıl oldu. Son açıklanacak ilanlarda 12 bin personel kadrosu ayrılacak. Henüz resmi kadro dağılımı açıklaması yapılmadı. Hemşire, sağlık memuru, ebe, fizyoterapist kadrolarında daha çok istihdam yapılması bekleniyor.

Başvuru şartları ne olacak merak edilen konular arasında yer alıyor. Eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun, Önlisans ve Lisans mezunu şartı aranacak. İşçi alımı İŞKUR üzerinden açıklanacak. İşçi personeli istihdamında KPSS şartı aranmayacak ve kura ile alım gerçekleştirilecek. Sağlık personeli alımı için KPSS ile ÖSYM üzerinden merkezi alım gerçekleştirilecek.

Hangi kadrolardan alım yapılmasını beklemektesiniz yorum olarak paylaşınız.

İlan kılavuzu açıklandığında anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim