Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur alımı ilanlarına göre Dışişleri Bakanlığı ve RTÜK ( Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ) Memur alımı yapacak. Başvuruların geçen hafta başlaması ile artık sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan veya sonuç bekleyen adaylar için detayları aktaracağız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KPSS SİZ 40 MEMUR ALIMI YAPACAK!

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın 40 memur alımı yapacak. KPSS Siz Memur Alımı için adayların Yabancı dil şartını taşıyor olmaları gereklidir. Bu alanda Dışişleri Bakanlığı bünyesine 40 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru Alımı yapacak!

Alım yapılacak Diller ve Kadro Dağılımı:

Bu yönde adaylardna Yabancı dil sınavı şartı dışında, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, 35 yaşını doldurmamış olmak,Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

RTÜK 13 ALANDA KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. derecli kadroya 30 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. RTÜK yapacağı Üst Kurulu uzman Yardımcılığı sınavı ile 13 farklı alanda alım yapacak.

Bu kapsamda adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan 2019 veya 2020 yıllarındaki KPSS'denen az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin en az dört yıllık öğrenim veren fakülte veya yüksekokulları ile denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki eğitim kurumlarının yukarıda sayılan bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

DIşişleri Bakanlığı ve RTÜK memur alımı başvuruları için son tarih 27 Kasım 2020 dir. Adaylar başvurularını şartlar doğrultusunda gerçekleştirecek olup başvurusu kabul edilecek adayların sınavlara katılmaya hak kazandıkları duyurusu önümüzdeki günlerde ilan edilecektir. Sonuçları bekleyen adaylar sonuçlardan haberdar olmak için;

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim