Radyo ve Televizyon Üst Kurulu memur alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bünyesideki eksikliği karşılamak üzere 9. dereceli kadroda görevlendirmek üzere 20 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSS ve YDS Puanı ile yapılacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru Süreci Başladı! 

RTÜK Memur alımı başvuruları başladı. En geç 13 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılcak başvurular için adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. 

Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olup başvuru için RTÜK resmi İnternet adresinde yer alan “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Sınav Başvuru Formu” kısmından elektronik ortamda yapacaklardır.

Hangi Alanlarda Memur Alımı Yapılacak?

RTÜK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 kişilik kadro için farklı alanlarda memur alacak. Alım yapılacak alanlar ise;

Başvuru İçin Adaylardan Gerekli Belgeler Nelerdir?

Adaylardan, Üst Kurulun resmi internet sayfası (www.rtuk.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda doldurulacak sınav başvuru formu dışında bir belge istenmeyecektir. Ancak, başvuru formunda mezuniyet veya YDS bilgisi, sistem üzerinden gelmediği veya denkliği bulunduğu için diğer seçeneğinden işlem yapan adayların sınav başvuru formunu doldururken mezuniyet durumunu gösterir belge veya yabancı dil yeterliği bakımından YDS’ye denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeyi başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvuru yaacak adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, 2020 veya 2021 yılı KPSS den yukarıdaki puan türlerinden ena z 70 puan almış olmak, Yapılmış olan Yabancı dil sınavından puan almış olmak gibi nitelikler aranacak. Aşağıdaki bağlantıları kullanark ilanın tam metnine ulaşabilir va başvuru yapabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ