Yurt Yönetim Memuru Alımı yapılacak. Geçtiğimiz gün ilk olarak İşin Olsa ekibi tarafından paylaşılan GSB KYK 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı için başvuru tarihlerini sizlerle paylaşmıştık. Ancak Resmi gazetede 11 Aralık 2020 tarihi ile yayımlanan yeni kılavuza göre başvuru tarihlerinin değiştiğini görmekteyiz. İşte yeni tarih ve detaylar!

Kredi ve Yurtlar Genel Müdülüğüne 63 farklı şehirde kadın Erkek Yurt Yönetim memuru alınacak. Bunların 270 i Kadın ve 230 u Erkek adaylardan oluşmaktadır.

KPSS ve Yaş Şartı'da Değişmişti!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 500 Yurt Yönetim Memuru alımı için geçtiğimiz yıllarda yapılan Yurt Yönetim memuru alımlarına göre bu yıl değiştiriğini görmekteyiz. Geçen yıllarda yapılan alımlarda KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyordu. Ancak Bu yıl yapılacak Yurt Yönetim memuru alımında KPSS puanının düştüğünü ve 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekiyor.

Öte yandan Yaş şartı olarak'ta Sınavın son başvuru tarihi ( 20 Ocak 2021 ) itibari ile 65 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

Başvuru Tarihleri Değişti:

Geçtiğimiz gün yayımlanan kılavuza göre Başvuru tarihleri değişti. Resmi Gazetede 11 Aralık 2002 tarihi itibari ile yayımlanan yeni Güncel kılavuza göre başvurular 04 Ocak 2021 tarihi ile başlayıp en geç 20 Ocak 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerek. Başvurular Elektronik ortamda Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi İnternet adresi üzerinden yapılacaktır.

GÜNCEL BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru süreci başladığında anında bildirim alabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim