Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT memur alım başvurularda süre uzatıldı açıklaması adaylar tarafından memnuniyetle karşılandı. PTT 5 bin memur alımı başvuruları 21 Mayıs tarihinde sona ermişti. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklaması sonrası ne zamana kadar uzatıldığı belli oldu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

PTT alımları için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden yapılan açılamada sınav ücretini yatıran adayların başvuru işlemlerini 23 Mayıs tarihinde de yapabilecekleri açıklandı. Bilindiği gibi başvurular 14 Mayıs tarihinde başladı ve internet ortamından yapılmakta. Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulan bir çok unvandaki alımlara 110 binden fazla başvuru oldu. 

SAAT KAÇTA SONA ERECEK?

Başvuru yoğunluğu nedeniyle ücretlerini yatırdığı halde başvuru yapamayan adayların bulunduğu tespit edildiği için başvuru işlemlerinin uzatıldığı açıklandı. Yapılan açıklama şoyle: "sistem yoğunluğu nedeniyle başvuru yapamayan adayların olduğu tespit edilmiş olup mağduriyetlerin giderilebilmesi amacıyla 21.05.2018 tarihine kadar sınava girme şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara 23.05.2018 günü saat 23.59’a kadar başvuru hakkı tanınmıştır"

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT alımlarında 18 yaşını tamamlamış olmak gerekiyor. En fazla 35 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecek. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmayan, askerliğini tamamlamış yada ertelemiş olmak gerekiyor. Diğer başvuru şartları için aşağıdaki linkten başvuru kılavuzuna erişebilirsiniz. 

PTT memur alım başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru kılavuzu 

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim