2019 yılı memur alımları için merakla beklenen alımlardan birisi de PTT memur alımları, 2019/1 memur alımlarıyla alakalı PTT tarafından bir açıklama yapılmadı. Bu memur alımlarının eksik kalan kadrolara yönelik olarak yapılacağı dile getirildi ancak epey bir süredir yeni bir açıklama ya da ilan süreci kamuoyuna yansımadı. Onbinlerce aday tarafından merakla beklenen ilanlardan olan PTT 2019/1 memur alımlarında, olası kadro dağılımı nasıl olacak, ilan ne zaman yayımlanacak sorularının yanıtlarını kısaca ulaştırmaya çalışacağız.

PTT 2019/1 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI

PTT tarafından daha önce yapılan alımlarda, aşağıda göreceğiniz kadrolar üzerinden memur alımları gerçekleştirilmişti. Bu alımlarda da belirtilen kadrolar üzerinden alımların yapılması bekleniyor. Tamamı olmasa da büyük bir kısmının bu kadrolarla benzerlik göstereceğini düşünmekteyiz. Elbette bu durum yeni bir açıklama ya da ilan sürecinin gündeme gelmesiyle de kesinlik kazanacaktır. Daha önceki alımlarda;

Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama)
Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik) 
Tekniker
Mühendis 
PTT Uzman Yardımcısı
Avukat
Postacı
Mimar 
PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)
Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık)
PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)
PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı) kadrolarına alımlar yapılmıştı. 2019/1 PTT memur alımı için de aynı kadrolardan alımın yapılması beklenmektedir.

ÖRNEK SORULAR VE CEVAPLAR

2019 PTT memur alımlarına örnek teşkil etmesi adına, geçtiğimiz yıllarda PTT memur alımında adaylara yöneltilen sorulara ve cevaplara aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla erişim sağlayabilirsiniz. Yürütülecek memur personel alımları için bu soruların adaylara yön göstereceğini düşünmekteyiz.

ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT 2019/1 memur alımı için yakın zamanda ilana çıkılması beklenmektedir. Bu ilan tarihi net olarak bilinmemekle birlikte, Nisan ayının sonu veya Mayıs ayının başı olarak hem adaylar, hem de bizim tarafımızdan ortak görüş olarak ifade edilebilir. İlan yayımlandığı takdirde İŞİN OLSA mobil uygulamalarımız aracılığıyla sizlere ulaştıracağız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim