Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı yapılacak. Adaylar Polis Akademisi Başkanlığının 27 Mayıs tarihinde yapmış olduğu duyuru ile 7 bin kişilik alım ilanın yayımlanması beklemekteler. Bekçi adaylarının alımlarda yaş ve askerlik gibi şartlarının esnetilmesini istiyor. 772 sayılı mahalle bekçisi kanunu ve bekçiliğe giriş yönetmelikleri kapsamında yapılan alımlarda başvuru şartları neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARINDA ASKERLİK VE YAŞ!

Adayların bekçi alımı başvurusu yapabilmesi için bazı başvuru şartlarını taşıması gerekecek. Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan bekçiler illerde Valiliklerde istihdam edilecek. Eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmak gerekecek. Bilindiği gibi daha önce orta öğretim mezunu olan adayların başvuru yapabileceği beklenmekteydi. Polis Akademisi Başkanlığından yapılan duyurunun ardından eğitim düzeyinde en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği belirtildi. Bekçi alımları için 772 sayılı kanunda ise en az ilkokul bitirmiş olmak maddesi bulunuyor. Alımlar için kontenjanlar ve başvuru şartları henüz açıklanmadı fakat askerlik şartının bulunması beklenmekte.

Yaş şartında ise adayların 30 yaşından yukarıda olmaması gerekiyor. Buna göre 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununa göre yapılacak alımlarda Madde 6'da belirtilen "30 yaşından yukarıda olmamak" maddesi uyarınca yaş şartında esneme Kanun değişikliği ile mümkün olabilmekte. İşin olsa ekibi olarak değerlendirmemiz; başvurularda yaş şartı ve askerlik şartı aranacak.

İŞİN OLSA