Polis Akademisi Başkanlığı 03 Nisan 2019 tarihinde yayımladığı duyurusunda 3 bin kadın polis alımı yapacağını belirtmişti. İlgili duyuru 05 Nisan 2019 tarihinde gelerek başvuru şartları ve başvuru tarihleri belirtildi. Başvurular Bugün ( 08 Nisan 2019 ) itibari ile başladı ve Polis Akademisi Başkanlığı başvuru kılavuzunu yayımlayarak tüm detayları da paylaştı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde, Başvuru şartları, Son başvuru tarihi, Başvuru Kılavuzu ve başvuru ekranı hakkında bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI VE KONTENJAN DAĞILIMI?

Polis Akademisi Başkanlığı toplamda 3 bin kadın polis alımı yapacak olup bu yönde Lisans ve Ön Lisans mezunu polis memuru alımı yapacAğını belirtti. Buna göre kontenjan dağılımı, 2 bin 500 lisans mezunu olanlara ve 500 ön lisans mezunu olanlara verildi.

Kadın Polis Alımı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatıyla hayata geçirilen “Güven Masası” uygulaması kapsamında başta Polis Merkezi Amirliklerinde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla alım yapılacak.

Ayrıca başvuru şartlarını taşıyan adaylara sınavlar yapılacak ve eğitim süresi boyunca yapılacak sınavlardan başarılı olan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kadın polis adaylarından bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Başvuru sırasında herhangi bir siyasi parti üyesi bulunmamak gibi genel nitelikler aranır.

Özel olarak ise, Ön Lisans veya lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak, 162 cm den kısa boylu olmamak, Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve emniyet teşkilatı tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşımak gibi nitelikler aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu duyuru 05 Nisan 2019 tarihinde polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilmişti ve adaylar başvurularına bugün ( 08 Nisan 2019 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Başvurular en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek olup adaylar başvurularını sadece http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ÖNLİSANS MEZUNU KADIN ADAY BAŞVURUSU

LİSANS KADIN ADAY BAŞVURUSU

BAŞVURU KILAVUZU

Ayrıca Başvurular tamamlandığında başvuru sonuçlarından haberdar olabilmek için İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI telefonunuza indirerek veya bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.