Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bünyesine alımı yapılacağı ifade edilen sözleşmeli bilişim personeli kadrolarına yönelik başvuru süreci devam ediyor. Yakın zamanda sonlanacak başvurularda, başvurusunu yapan ve göreve başlaması uygun bulunan adaylar; sözleşmeli bilişim personeli pozisyonlarında yüksek maaşlardan çalışma imkanları bulacaklardır. Bilindiği üzere kamuda bilişim personellerinin maaşları yüksek, özellikle aşağıda belirtilen kadrolara yapılan memur alımlarında ciddi rakamlarda maaşlar yetkin personellere ödenebilmektedir. Yayımlanan ilanda da aktarıldığı üzere ÖSYM bünyesine 1 veri tabanı uzmanı, 2 ağ ve sistem uzmanı ve 2 yazılım uzmanı olarak personel alımları sözleşmeli bilişim personeli statüsünde gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan tüm kamu personeli memur alım ilanında olduğu gibi başvuru yapacak adayların Devlet Memurları Kanunu' nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Erkek adayların askerliklerini yapmış ya da ilişkilerinin bulunmuyor olmaları istenmektedir. Başvuru yapacak adayların üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans fakültelerinden; bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmuş olmaları beklenmektedir. Adaylarda KPSS puan şartının da aranacağı bu ilanda, taban puan 70 olarak aktarılmaktadır. KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar, diğer şartları da taşımaları halinde ilana başvurularını yapabileceklerdir.

BAŞVURU BİLGİLERİ

İlana yapılacak başvurular için toplamda 15 gün süre verilmişti. 11 Mart 2019 tarihi itibariyle başlayan başvurular 26 Mart 2019 tarihine kadar alınacaktır.Başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM resmi web adresi üzerinde yer alan duyurudan başvuru formuna ulaşıp, ilgili belgeleri sisteme yükledikten sonra online olarak yapabilecekleri gibi şahsen müracaat ederek de gerçekleştirebilirler. 

Kılavuz için tıklayınız.

TÜM MEMUR ALIMLARINA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

UYGULAMALARI İNDİR İLANLAR CEBİNE GELSİN!

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim