Şubat ayında yayımlanan ilanlara göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesine memur personel alımı yapacak. İlan Devlet Personel Başkanlığı tarafından 12 Şubat 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte artık sona ermektedir. Ayrıca yayımlanan ilanı incelediğimizde adaylardan KPSS şartı aranmıyacaktır. Ancak bunun dışında belirtilen şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Söz konusu olan ilan ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı toplamda 3 kişilik boş kadro ile İngilizce dilinden, Fizik ve Fizik Öğretmenliği bölümlerine 2, Rusça Dilinden Mütercim Tercüman ve Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne 1 kişi olmak üzere 3 Yerli Uzman Personel alacak.

Adaylar başvurularını bitirdikten sonra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak incelemeye göre sıralamaya giren adaylar 21 Mart 2018 tarihinde sınava katılacaklardır. Giriş sınavı sözlü olarak ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacaktır.

PEKİ KİMLER SINAVA KATILABİLİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak  güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından herhangi bir olumsuz sonuç almamak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans düzeyinbde ilgili alım yapılacak bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmak, alımı yapılacak ilgili bölümlerde tecrübe sahibi olmak ve Yapılan Yabancı Dil Sınavından ilgili puan almak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

ÖSYM sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Buna göre hala başvuru yapmamış veya başvurularını tamamlamamış olan adaylar en geç 27 Şubat 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular mesai saatleri içerisinde şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar ÖSYM nin sitesinden alacağı başvuru formunu ve diğer istenilen belgeler ile birlikte başvuru yapmaları şarttır. İlanın detaylarını incelemek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim