Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi ÖSYM personel alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile yerli uzman personel alımı yapılacağı açıklandı. İlanda Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı şartı aranmayacak, Başvuru yapacak olan adayların hangi şartları taşımış olmaları isteniyor. Başvurular ne zaman başlayacak, Hangi bölüm mezunlarından alımlar yapılacak? Başvuru yapacak olan adaylar tüm bu soruların cevabını aramakta. İşte başvuruya ilişkin detaylar..

BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM sözleşmeli personel başvurularında 5 kişilik alım olacak. Eğitim düzeyinde İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim - Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat mezunlarından 1 kişi alınacak. İstatistik mezunlarından ise 1 personel alımı olacak. Ayrıca İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyat, Mütercim - Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat mezunlarından ise 3 kişi alınacak, adayların Yabancı dil seviyesinde yüksek lisans şartı arananlar için C seviyesinde diğer alımlarda ise A seviyesinde puan almış olmaları yeterli olacak. Diğer şartlarda T.C. vatandaşı olmaları, kamu hakkından mahrum olmamaları, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen suçlardan mahkûm olmamaları, askerlik ile ilişiği bulunmamaları, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturmasından olumlu olarak sonuçlandırılmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İlana başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 30 Mart 2018'de son bulacak. Yabancı dil puanlarının % 40’ı ve lisans mezuniyet ortalamasının % 60’ ı değerlendirmede hesaplanacak. En yüksek puandan itibaren alım yapılacak personel sayısından 5 katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 alan adaylar başarılı sayılacak. En yüksek puandan başlanılarak sırama yapılacak. Asıl ve yedek adaylar belirlenecek.

Başvuru kılavuzu için tıklayın.

Editör: TE Bilisim