ÖSYM'den az önce gelen duyuru ile Tercih Kılavuzu yayımlanarak adaylara müjde verildi. Yılda iki kez yapılan merkezi atamalara ilişkin Adaylar tarafından beklenen kılavuz az önce yayımlanarak tercihler başladı.

ÖSYM 2021/2 Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih kılavuzunu duyurdu. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kadrolar içerisinden binlerce aday için atama yapılacak Mülakatsız Memur Alımı için KPSS Puan sırası kullanılacak.

İlgili Kılavuzda adaylar için genel bilgiler, Mezuniyete Göre kadro ve kurum dağılımı, tercih için Nitelik kodları ve Dilekçe yayımlandı. Adaylar tüm bu bilgileri kullanarak KPSS 2021/2 tercihlerine tercih yapabilecekler.

Binlerce aday tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyordu. Merkezi atama için KPSS'ye katılan adaylar sınavda döktükleri ter için karşılığını alacaklar.

2389 Memur ve Kamu Personeli Alımı Yapılacak!

Yayımlanmış olan kılavuza göre kamuya 2389 kişilik kontenjan ile alım yapılacak. Lise mezunu 87, Ön Lisans mezunu 622 ve lisans mezunu 168 memur personel alımı kadroları aşağıdaki bağlantıda.

KPSS 2021/2 Tercihleri Başladı!

ÖSYM'den gelmiş olan duyuru ile KPSS Merkezi atama Tercihleri başladı. 22 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olan tercihler en geç 29 Aralık 2021 tarihine kadar alınacak. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

ÖSYM KPSS 2021/2 Tercih kılavuzuna tercihler sadece Elektronik ortamda Nitelik kodları kullanılarak Aday şifresi ile gerçekleştirilecek.

ÖSYM Tercih Kılavuzu Duyurusu:

KPSS-2021/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 22 - 29 Aralık 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 29 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Tercihler Alınacak!

ÖSYM üzerinde yayımlanan tercih kılavuzuna tercihler en az lise mezunu adaylar içerisinden alınacak Lise Mezunu Memur Alımı, Ön Lisans Mezunu Memur Alımı ve Lisans Mezunu Memur alımı yapılacak.

Tercih için adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P94, P93 ve P3 puan türünden puan almış olmak gerekiyor.

En çok atamalar Lisans mezunu adaylardan yapılacaktır. Ayrıca en fazla çeşitli pozisyon Lisans seviyesinde bulunmaktadır.

Kimler Tercih Yapabilecek?

Tercih yapacak adaylar öncelikle KPSS Puanına sahip olmak zorunda. Sonrasında 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

En önemlisi ise aşağıdaki kılavuzlarda alanına ve mezuniyetine göre belirtilen nitelik kodları kılavuzlarındaki nitelikleri taşıyor olmak şarttır.

2021 Yılı Tercih Ücreti Ne Kadar?

Adaylar tercihlerini öncelikle ÖSYM sistemi üzerinde gerçekleştirecek. Elektronik ortamda tercih işlemleri tamamlandıktan sonra ÖSYM anlaşmalı Bankalara 25 TL tercih ücretini Adınıza şahsi olarak yatırmanız gereklidir.

KPSS 2021/2 Yerleştirme Ücreti ve ÖSYM Anlaşmalı Bankalar? Online Ödeme?

KPSS 2021/2 Binlerce Memur Alımı İçin Tercih Kılavuzları:

Editör: TE Bilisim